Elérhetőség: 06 62 547-690 · info@residens.hu

Residens Kft.

Energiatudatos

jövőt építünk

Napkollektor

napkolektorA gazdaságosság mellet egyre inkább gondolnunk   kell a környezet védelmére is, hiszen a már mindenki által ismert és megtapasztalt globális felmelegedés ellen csak a természetes energiahordozók használatával vehetjük fel a harcot. Egyik ilyen forrásunk a Nap és ugyanannak az energiának a különböző megnyilvánulási formáit alkalmazhatjuk.
A napkollektor nem más, mint a Nap fényenergiáját hőenergiává átalakító berendezés. A napból nyert hőenergia számos célra használható, használati melegvíz előállításra, és épületek fűtésére is.
Az olcsóbb kollektorok értelemszerűen kevesebbet tudnak, míg a drágábbak valóban képesek csodaszámba menő teljesítmény elérésére is. A mai energiaárak mellett a napkollektoros rendszerek megtérülési ideje egyre rövidül, minél több melegvizet használnak valahol, annál kedvezőbb az arány, hiszen ilyen esetekben nagyobb mennyiségű, drága, fosszilis energiahordozót lehet kiváltani. 

Ma már egyre terjednek a társasházak, kórházak, intézmények melegvíz igényét ellátó rendszerek is, melyek akár 4-5 év körüli megtérülési időt is garantálnak.
Valószínűleg a leggyakrabban felbukkanó napenergia hasznosítási megoldás.


Hírlevél