Elérhetőség: 06 62 547-690 · info@residens.hu

Residens Kft.

Energiatudatos

jövőt építünk

Hőszivattyú

A hőszivattyú technikával nem csak fűteni, hanem hűteni is lehet. Ugyanazon eszköz segítségével télen fűtő, nyáron hűtő rendszert építhetünk ki.
Egy olyan berendezés melynek különlegessége, hogy a fűtéshez és a melegvíz készítéséhez szükséges hőt nem valamilyen fűtőanyag és a levegő oxigénjenek égetésével és elhasználással állítja elő, hanem ezt a hőenergiát a "melegtartalommal" rendelkező hőforrásokból vonja ki. Hőforrás lehet a talaj, a kőzetek, a víz és a levegő.
Tudjuk, hogy nyáron a Nap felmelegíti a Föld felszínét, amikor a legmelegebb van nyáron, a földben nincs még maximum, amit csak októberben kezd megközelíteni, amikor a levegő hőmérséklete általában már jelentősen csökken és kezdődik a fűtési szezon. Ezt az elraktározott meleget használja fel a hőszivattyú.
A hőszivattyú által használt hőforrások környezetbarát hőforrások. A hőszivattyúk által hasznosított, a különböző közegekbe felhalmozott energia ingyenes energia.
A hőszivattyú a fűtéshez, vagy vízmelegítéshez szükséges energiát a levegőből vagy a földből szerzi. Egy hőszivattyú mindössze néhány egyszerű alkatrészből áll: kompresszor, elpárologtató, kondenzátor (cseppfolyósító) és expanziós szelep. Zárt keringésben cirkulál a hűtőgáz, ami a föld melegét felveszi, és azt a kondenzátoron keresztül magas hőmérsékleten a fűtőrendszernek leadja. A szükséges fűtési energia 60-80%-át ingyen a talajból, levegőből, vagy a talajvízből szerzi.

 

hőszivattyú

Hírlevél