Elérhetőség: 06 62 547-690 · info@residens.hu

Residens Kft.

Energiatudatos

jövőt építünk

Padlófűtés

padlofutesA padlófűtés célja a komfortérzet javítása. A sugárzófűtések csoportjába tartozik: mivel a komfortérzetet az ilyen jellegű hőátadás kb. 55%-ban határozza meg, így alkalmazása indokolt. A tisztán padlófűtéssel kivitelezett rendszer ritka, és nem is célszerű.
Az ide vonatkozó szabványok a padló felületi hőmérsékletét lakóhelyiségekben 29, az úgynevezett peremzónában 36, fürdőszobában 33°C-ban maximalizálják: ilyen hőmérsékletekkel a rendelkezésre álló felülettel a teljes hőszükséglet legtöbbször nem biztosítható.
Kizárólag padlófűtés alkalmazása esetében a padló közelében nagyobb koncentrációjú port tartalmazó légréteg alakul ki, amely különösen hálószobában vagy gyermekszobában nem kívánatos.
Átmeneti időjárási időszakban (reggel hűvös, délután meleg) a nagy hőtehetetlenség miatt rossz kialakításnál túlfűtés jelentkezhet. Szintén a nagy hőtehetetlenség miatt nehezebb a felfűtés is.
A padlófűtés hatását leginkább kerámia- vagy kőburkolat alkalmazása esetén tudja kifejteni: melegpadló igénye esetén a szigetelő hatás miatt nem ideális megoldás. A fenti megfontolásokból célszerű a padlófűtést hagyományos radiátoros fűtéssel kombinálva alkalmazni.

Hírlevél