Elérhetőség: 06 62 547-690 · info@residens.hu

Residens Kft.

Energiatudatos

jövőt építünk

Falfűtés

falfűtésA falfűtés lényege, hogy a falfelületre a vakolat alá kis átmérőjű műanyag csövet szerelnek. Ebben a csőben áramoltatják a melegvizet, melytől a falfelület átmelegszik, és fűti a helyiséget. Természetesen hűtésre is használhatjuk, ebben az esetben hideg vizet keringtetünk a rendszerben. Falfűtéssel nagy felületek kerülnek felfűtésre alacsony hőfokon, így a hatásfok és a komfortérzet nő. Önállóan is alkalmazható, de hidegpadlós helyiségben padlófűtéssel szokták kombinálni.
A falfűtés egy rendszerbe egyesítette a korszerű anyagokat, szerelvényeket, így szerelhetősége gazdaságos, olcsó. A falfűtésnél használt 35-40 °C hőmérsékletű melegvizet szivattyú szállítja a hőtermelőtől (kazán) a fűtendő helyiségek közelében elhelyezett osztó-gyűjtő csomópontig. Az osztó csonkjairól a fűtővíz a csöveken keresztül áramlik, és áramlás közben átadja hőjét a falszerkezetnek, majd a lehűlt víz a gyűjtőn keresztül kerül vissza a hőtermelőhöz. A falakat felmelegítve kellemes hőérzetet biztosít, amivel messze megelőzi a radiátoros rendszereket. Sugárzó hatása miatt a hagyományos fűtéshez képest azonos hőérzet mellett a helyiség levegőjének hőmérséklete 2-3 °C-kal alacsonyabb lehet, ami energiatakarékos üzemeltetést jelent. Az elérhető hőmérsékletcsökkentési lehetőség önmagában kb. 12-15%-os energia megtakarítást jelent. A rendszer felfűtési ideje rendkívül gyors, a vékony vakolaton átsugárzó hő szinte azonnal érezhető. Az éves energia megtakarítás 20%, vagy még több lehet.
A falfűtési rendszer további előnye, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővízzel üzemel, ezért kiválóan alkalmazható kondenzációs kazánnal, vagy alternatív energiával működő berendezéssel (pl. hőszivattyúval).

Hírlevél