Elérhetőség: 06 62 547-690 · info@residens.hu

Residens Kft.

Energiatudatos

jövőt építünk

Nem kizárt egy újabb gázválság

A Gazprom nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ismét fennakadások lesznek a társaság európai földgázszállításaiban az Ukrajnával fennálló nézeteltérések miatt.


A Gazprom nem zárja ki annak lehetőségét, hogy ismét fennakadások lesznek a társaság európai földgázszállításaiban az Ukrajnával fennálló nézeteltérések miatt. A Gazprom vezérigazgató-helyettese, Alekszandr Medvegyev kijelentette: "Nem tudunk 100 százalékos garanciát adni arra, hogy nem ismétlődik meg a 2005-es és a 2009-es helyzet", amikor komoly fennakadások voltak az európai szállításokban a gázárvita miatt.
Mindamellett a szeptemberi gázszámla időben való kifizetése biztató jel, ugyanakkor Ukrajna változatlanul kiszámíthatatlan a belpolitikai helyzet miatt.
Úgy vélte, középtávon ismét drágulni fog a földgáz, de "a Gazprom nem az árak ugrásszerű emelkedésében, hanem tisztességes árakban érdekelt", ám nem részletezte, mit ért tisztességes áron.
A két ország között fennálló legújabb nézeteltérések oka, hogy Ukrajna jelezte, lényegesen, akár a felére csökkenti az orosz gázimportot jövőre, ami jelentősen visszavetné a Gazprom bevételeit.

Forrás: http://www.privatbankar.hu/cikk/vallalatok/nem_kizart_egy_ujabb_gazvalsag_32397

Vissza
2009. december 15. @ 13:17:35
Hírlevél